Blog

Halitoza

Halitoza  Halitoza ose era e keqe e gojës është një problem i shpeshte dhe shqetësues për personat e prekur. Ky fenomen përbën erën e keqe të vazhdueshme të gojës dhe nuk eshët e njëjta me erën e keqe kur zgjohemi në mëngjes. Në kliniken tone në ndërtojmë një plan...

Bruksizmi

Bruksizmi  Brukszimi është kërcitja dhe shtrëngimi i pavullnetshëm i dhëmbëve pa asnjë arsye funksionale. Kjo mund të sjelle lëmim të dhëmbëve dhe shqetësime muskulore në nofulla, qafë dhe përreth veshit, po ashtu edhe dhimbje koke. Në popullatë, bruksizmi paraqitet...

Zbardhimi I dhëmbëve

Zbardhimi I dhëmbëve  Një buzëqeshje e bukur dhe e bardhe zvogëlon stresin tek ju dhe rrit besimin në vetvete. Megjithëse buzëqeshja është diçka që në e kryejmë çdo ditë pa vëmendje, ka here që në e shmangim sepse nuk jemi të kënaqur me ngjyrën e tyre. Zbardhimi i...

Endodonti

Endodonti  Endodonti është përgjegjëse për brendësinë e dhëmbit: për trajtimin e pulpës së dhëmbit. Endodonti, ose trajtimi i kanaleve të dhëmbëve bën të mundur ruajtjen e dhëmbit. Kur është i nevojshëm trajtimi i kanaleve të dhëmbit? - Thyerje e kurorës së dhëmbit-...

Dentistri pediatrike

Dentistri pediatrike  Përben specialitetin e stomatologjisë përgjegjës për kujdesin dhe shëndetin e dhëmbëve tek fëmijët nga lindja deri në adoleshencë. Dhembet e përkohshëm, ose dhembet e qumështit, janë baza për dhembet permanente.Problemet në dhembët e qumështit...

Ortodonti

Ortodonti  Drejtoni buzëqeshjen tuaj nëpërmjet ortodontisë. Nëpërmjet ortodontisë në mundohemi të zgjidhim problemet e keq vendosjes së dhëmbëve në nofulla dhe anomalive që shfaqen në goje. Synimi i kësaj terapie është të përmirësohet estetika dhe funksioni duke...

Implantologjia

Implantologjia  Implantologjia është mënyra me e mire për të zëvendësuar dhembet që mungojnë dhe për të rikthyer estetiken dhe funksionin. Në mungese të një ose me shumë dhembesh, implantet dentare shërbejnë si rrënjë artificiale, për zëvendësimin e dhëmbit origjinal,...

Periodontologji

Periodontologji  Me përmirësimin e shëndetit oral në bote, kane dal në pah probleme të cilat nuk ishin të konsiderueshme 100 vjet më pare. Të tilla janë problemet e periodontit, indit mbështetës të dhëmbit. Sëmundja periodontale prek indet përreth dhëmbit, mishrat e...

Sëmundje të gojës

Sëmundje të gojës Klinika jone trajton me një përkujdesje të veçantë dhe të personalizuar çdo pacient me patologji të rralla të gojës. Tek AB DENT do të gjeni trajtim specialistik për sëmundjet e mukozës, për sëmundjet dhe komplikacionet e gojës në pacientet diabetikë...

Protetikë

Protetikë  Protetika është një fushe e gjerë e stomatologjisë që përfshin nga këllëfët e deri tek proteza totale. Në këtë specialitet bëjnë pjese këllëfët dhe urat me metal-porcelan, zirkon e deri tek materialet e cilësisë me të larte. Për të përmbushur nevojat e çdo...