Bruksizmi

 

Brukszimi është kërcitja dhe shtrëngimi i pavullnetshëm i dhëmbëve pa asnjë arsye funksionale. Kjo mund të sjelle lëmim të dhëmbëve dhe shqetësime muskulore në nofulla, qafë dhe përreth veshit, po ashtu edhe dhimbje koke. Në popullatë, bruksizmi paraqitet në përafërsisht 5-20% të njerëzve.