Dentistri pediatrike

 

Përben specialitetin e stomatologjisë përgjegjës për kujdesin dhe shëndetin e dhëmbëve tek fëmijët nga lindja deri në adoleshencë.

Dhembet e përkohshëm, ose dhembet e qumështit, janë baza për dhembet permanente.
Problemet në dhembët e qumështit duhet të zgjidhen sa më shpejtë pasi jo vetëm që mund të shkaktojnë dhimbje dhe infeksione tek të vegjlit, por mund të ndikojnë dhe ndryshojnë zhvillimin dhe daljen e dhëmbëve permanente. Dhembet ndërrohen vetëm 1 herë në jetë.