Pas kirurgjisë

UDHËZIME PAS NDËRHYRJES KIRURGJIKALE   ÇFARË MUND TË NDODHË Ënjtje: Enjtja është normale pas ndërhyrjeve kirurgjikale. Për shumicën e pacienteve enjtja mund te jete me e madhe ne ditën e 2 dhe te 3 pas ndërhyrjes dhe me pas do te qetësohet brenda 4/6...

Halitoza

Halitoza   Halitoza ose era e keqe e gojës është një problem i shpeshte dhe shqetësues për personat e prekur. Ky fenomen përbën erën e keqe të vazhdueshme të gojës dhe nuk eshët e njëjta me erën e keqe kur zgjohemi në mëngjes. Në kliniken tone në ndërtojmë një plan...

Bruksizmi

Bruksizmi   Brukszimi është kërcitja dhe shtrëngimi i pavullnetshëm i dhëmbëve pa asnjë arsye funksionale. Kjo mund të sjelle lëmim të dhëmbëve dhe shqetësime muskulore në nofulla, qafë dhe përreth veshit, po ashtu edhe dhimbje koke. Në popullatë, bruksizmi paraqitet...

Zbardhimi I dhëmbëve

Zbardhimi I dhëmbëve   Një buzëqeshje e bukur dhe e bardhe zvogëlon stresin tek ju dhe rrit besimin në vetvete. Megjithëse buzëqeshja është diçka që në e kryejmë çdo ditë pa vëmendje, ka here që në e shmangim sepse nuk jemi të kënaqur me ngjyrën e tyre. Zbardhimi i...

Endodonti

Endodonti   Endodonti është përgjegjëse për brendësinë e dhëmbit: për trajtimin e pulpës së dhëmbit. Endodonti, ose trajtimi i kanaleve të dhëmbëve bën të mundur ruajtjen e dhëmbit. Kur është i nevojshëm trajtimi i kanaleve të dhëmbit? – Thyerje e kurorës së...